maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiaislupaukset

Muutamassa blogissa on tehty kolmen lupauksen sarjoja uudelle vuodelle, ja päätin tehdä omani. Vuoden vaihtuessa vielä ajattelin, että en lupaa mitään, mutta pitkien pyhien lepäilyn jälkeen ajattelin, että jos kuitenkin ryhtyisi. Ja jos julkinen lupaus auttaisi myös pitämään nämä paremmin ;)


Ulkoilen enemmän

Tämä lupaus on erittäin tarpeellinen, sillä Pirpanan kanssa olen jumittunut aivan liikaa sisälle. Olen opettanut tytön nukkumaan päiväunet ulkona paikallaan olevissa vaunuissa, en siis lyki häntä koskaan uneen. Näin saan tarpeellista aikaa omiin hommiini, yleensä sisällä. Huono puoli tässä on, että Pirpana saa ulkoilunsa, minä en. En juuri harrasta vaunulenkkejä, paitsi vaunuttelen tytön kanssa päivittäin 150 metriä naapuriin kahville. Tyhjää parempi sekin, mutta nyt tarvitaan enemmän. Olo on liian nuutunut liian usein.

Aion toteuttaa tämän tekemällä enemmän metsätöitä. Niissä saa erittäin monipuolisen lihaskuntoharjoittelun ja ulkoilman samalla kertaa. Myös lenkkeilyä aion lisätä. Jonkinlaisen epäsäännöllisen perinteen olemme jo saaneet muodostettua sunnuntailenkeistä miehen ja Pirpanan kanssa. Ja tänään saimme repäistyä pyhäpäivän vapaalla tunnin lenkin kun mummo pelasi tytön kanssa kiitos - ole hyvä - tavaranojennusleikkiä. Leluilla ja joulukorteilla kerta toisensa jälkeen :)


Lähden mukaan 100 punnerrusta - haasteeseen

Pohjaa löytyy sen verran, että syyskaudella kävin jumpassa, jossa tehtiin kerran viikossa 20-30 punnerrusta, varioiden eri käsilihaksien käyttöä. Jumppa jatkuu ensi viikolla, mutta siitä huolimatta tässä on haastetta.

Haasteessa tehdään harjoituksia kolmena päivänä viikossa kuuden viikon ajan. Voi olla, että korvaan yhden päivän harjoitukset jumpan harjoituksilla, katotaan nyt ;)

Mies leukaili, että maksaa minulle euron jokaisesta punnerruksesta, jonka teen ohjelman loputtua. Vastaavasti minun pitää maksaa hänelle euro jokaisesta alle sadan jäävästä. Katellaan, kumpi jää plussalle! Äsken tein aloitustestin, jossa sain tehtyä 8 punnerrusta. Aloitan siis tasolta 2.


Vähennän koneella oloa ja menen sen sijaan nukkumaan aikaisemmin

Tätä ei tarvinne perustella muuta kuin sillä, että minulla on 11 kuukauden ikäinen tytär, joka herää aamulla 6.00 - 8.00. Tämän lupauksen myötä olen virkeä, pirteä ja aikaansaava heti aamusta..!? Aion toteuttaa lupauksen selaamalla huuto.nettiä ja tori.fi:tä vain silloin, kun oikeasti tarvitsen niistä jotakin. Facebookissa käymistä olen harventanut jo aiemmin, ja sähköpostinkin luen korkeintaan kerran päivässä.

Toinen koneeseen liittyvä paha on, että kun pitää tehdä joku opiskeluun liittyvä homma tai vaikka maksaa nopeasti pari laskua, teen ensin kierroksen sähköpostissa, facebookissa ja huomaan käyttäneeni jo puoli tuntia täysin turhaan ennen kuin pääsen itse asiaan. Tästä siis pyrin luopumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti