perjantai 10. tammikuuta 2014

Kirjanpitoluento

Tänään harjoittelimme kirjanpidon ja viljelysuunnitelmien tekoa Suonentiedon Agrineuvos -ohjelmalla. Kotona käytämme Tilituki/Peltotuki Pro:ta, ja paljon muitakin ohjelmia on olemassa, mutta opiskelussa keskitymme selkeyden vuoksi yhteen ohjelmaan.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana yrityksen tuotteista voisi nostaa AgriSmart TaskMonitor -sovelluksen, jossa 330€ hinnalla saa traktoriin asennettavan tiedonkerääjälootan. Se toimii GPS-paikannuksen avulla ja lähettää tiedot traktorin liikkeistä pilvipalvelimelle Kuopioon. Työpinta-ala, kuljettu työmatka, -aika, kuljetetut kuormat, siirtoajojen matka ja aika tallentuvat palvelimelle. Palvelimelta tietoja voi sitten katella reilun kympin kuukausimaksulla. Tämän etu on se, ettei tarvitse tehdä erikseen muistiinpanoja, vaan saa tiedot siirrettyä suoraan viljelysuunnitteluohjelmaan.

Samaten jos tekee urakointia, ohjelmalla saa tiedot suoraan talteen laskutusta varten. Lumenauraajan ei tarvitse merkitä vihkoon milloin kävi minkäkin tien auraamassa, vaan sen voi katsoa talvikauden loputtua ohjelmasta. Pienen takia laitetta ei toki kannata hankkia, mutta jos tekee aurauksia paljon, tälle voisi olla käyttöä.

Tuli mieleen SportsTracker, jolla kerätään liikuntasuoritusten kestoja ja muita parametrejä talteen. Periaatteet ovat samoja.

Kotiin tultuani huomasin, että meiltä on siivottu joulu pois. Kuusi odotti pihalle heitettynä ja koristeet olivat laatikossa. Sain tarpeellisen happitauon päivän luentojen jälkeen, kun pätkin kuusen joululahjakirveellä pieniksi ja laitoin uuniin, edesmenneen mummuni esimerkin mukaisesti. Huomenna se saa lämmittää taloa.


2 kommenttia:

  1. Nyt mä löysin tänne, luin koko blogin läpi yhdellä istumalla ja jään seuraamaan jatkoa! :)

    Tuo TaskMonitor oli kyllä mielenkiintoinen. Olisi näppärä väline, kun muistiinpanojen tekeminen on vähän niin ja näin täällä meillä.

    Meillä kuusi odottelee edelleen olohuoneen nurkassa. Sama kohtalo on silläkin edessä viimeistään huomenna. Pilkotaan ja poltetaan. =)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit! Äsken paloi meidän kuusi, -17 pakkasta niin hyvä aika poltella :D

    VastaaPoista