lauantai 30. elokuuta 2014

Siskojen kanssa

Molemmat siskoni ovat olleet yhtä aikaa meidän mäellä, mikä on harvinaista eri asuinpaikkojen takia. Kahdella meistä kolmesta on vuorotyö, joten kaikkien kolmen saaminen samaan paikkaan on joskus haasteellista. Tällä viikolla olemme harrastaneet lähimatkailua. Torstaina kävimme töiden jälkeen Vehkan Viinituvassa nauttimassa fonduesta. Fondue oli todella täyttävää ruokaa, vaikka välttämättä ei uskoisikaan että "vain juusto ja leipä" kävisivät ruoasta. Fondueen kuului viini- ja teetarjoilu. Pirpanakin maisteli juustoa ja joi kaksi Trip-mehua päälle. Tyttö sai eteensä myös juustoa paloina, kun maustettu fondue tuntui olevan hänelle vähän liian maukasta ruokaa. 

Jotenkin kuvittelin, että tyttö istuisi nätisti tuolilla ja ottaisi vastaan mitä tarjotaan, mutta unohdin mitä ruokapöytätavat useimmiten kotonakin ovat: nyt tyttö nousi seisomaan ja halusi välttämättä oman fonduehaarukan, jolla sekoittaa kuumaa juustomassaa. Muuten hyvä, mutta välillä se roiskui miehen ja nuorimman siskon päälle... Luin joskus Pamela Druckermanin kirjan "Kuinka kasvattaa Bébé", joka kertoi ranskalaisten lastenkasvatuksesta, erityisesti pöytätavoista. Voisi olla itsellä uusintalukemisen paikka...!



Eilen kävimme Ruoveden Haapasaaressa kotieläinpihalla katsomassa mm. vuohia ja lampaita. Pirpana esitti niille lehmää ja toisteli "Ammuu, ammuu"... Myöhemmin tänään lähdemme samaan suuntaan katsomaan sukulaisten uutta mökkiä, saa nähdä uskaltaisiko Pirpanan vielä viedä uimaan vai onko jo hänellekin liian kylmää. Luulen, että koitetaan miten käy :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti