perjantai 9. tammikuuta 2015

Veroilmoituksen teko aloitettu!

Tytön hoitopaikka aukesi lomien jälkeen, ja olen ehtinyt aloittaa maatilan veroilmoituksen tekoa jo näin hyvissä ajoin. Deadline on helmikuun loppuun, mutta oma tavoitepäivämäärä on ennen vauvan syntymää. Ollaan jo huhtikuun 2014 kuiteissa :)

Tänään ei ole työnteosta tosin tullut mitään, sillä Pirpana on edelleen ja jälleen kipeänä. Viime viikon kuumeen jälkeen tauti jatkui pelkkänä yskänä ja lievänä nuhana. Eilen hoidossa kuume oli noussut taas ja yskä ollut niin paha, että tyttö meinasi oksentaa. Illalla tilanne vielä paheni, tyttö meinasi nukahtaa pystyyn ja yski jatkuvasti. Lähdimme sitten päivystykseen. Korvatulehdus oikeassa korvassa, keuhkot onneksi puhtaat. Antibioottikuuri on aloitettu ja kipulääkitys myös.

Nukkumisrytmit ovat taas iloisesti sekaisin, iltapäivällä nukkui pienen hetken sylissä sohvalla, ja sitten rauhoittui kipulääkkeen oton jälkeen keittiön lattialle täkin päälle nukkumaan. Päivällä oli jo ihan pirteäkin, mutta kuitenkin sylissä pidettävä ja tuntuu että illaksi kuume meinasi nousta. Huomenna juhlitaan tytön synttäreitä jo vähän etuajassa, sukulaisia tulee käymään ja täytyy toivoa että tytön kunto on sen verran hyvä, että juhlat voidaan pitää. Pahin tilanne olisi tietysti, jos antibiootti ei pure ja pitää lähteä uudelleen lääkäriin vaihtamaan sitä toiseen, tai tulee silmätulehdus ja pitää myöskin lähteä lääkäriin. Kaikkein parasta tytölle nyt olisi lepo.

Eilen illalla päivystyksessä hän tosin jaksoi olla hyvinkin pirteänä tilaansa nähden, odotettiin 1,5 tuntia ja tyttö voittopuolisesti käveli ja leikki käytävillä. Osansa oli varmasti myös syötävällä ja juotavalla jota oli mukana, pillimehu ei ole jokapäiväinen herkku eivätkä myöskään maissinaksut suoraan pussista :) Kun päästiin lääkärin huoneeseen saakka, kuume oli noussut jo yli 39 asteeseen.

Onneksi meillä Suomessa antibiootit tehoavat vielä suhteellisen hyvin. Antibioottiresistessi kun tekee tuloaan nykyistä laajemmassa mittakaavassa. Näinkin pitkälle olemme päässeet siksi, että antibiootit ovat vain lääkäreiden määrättävissä, ja onneksi niiden määräyskriteerejä on viime vuosina tiukennettu. Etelä-Euroopassa tilanne on toinen, kun siellä antibiootteja saa ilman reseptiä, niiden käyttö on silloin laajempaa ja epätarkoituksenmukaisempaa. Näin toimimalla aiheutetaan antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja, joihin lopulta ei tehoa enää mikään. Yksittäisen ihmisen kohdalla merkitystä voi olla lisäksi sillä, että hänen oma bakteerikantansa voi tulla resistentiksi tietyille antibiooteille. Jonkun tutkimuksen luin, missä ennustettiin että 20 vuoden päästä keuhkokuumeeseen kuolee paljon nykyistä useammin, kun nyt se pystytään usein hoitamaan rutiinisti antibiooteilla.

Äsken lähti kuusi pois, leivinuunin pesään menivät nuo havut ja runko pihalle. Minä ja tyttö vielä vähän vastustettiin poisottoa, olisi ollut kiva pitää vielä nuutinpäivään saakka, mutta huomenna olohuoneessa on iso lainapöytä naapurista, ja kuusi siinä lisänä oli mahdoton yhtälö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti