sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Odotellaan...

Mies on viettänyt viikonlopun metässä puuhommissa, ja täytyy myöntää että olen kateellinen. Olemme toki ulkoilleet Pirpanan kanssa myös, mutta lähinnä se on sitä että tytön täytyy kävellä itse, välillä äiti kantaa ja sitten ei taas enää jaksa :D Mummun kanssa pääsi sitten kelkkailemaan pidemmälle. Itsellä iltaisin supistelee jo usein, mutta ei tästä muuten vielä tunnu lähtö olevan.


Miehen kamera muuten löytyi! Tuli vieraiden kanssa puhetta, että roskapostilaatikkoonhan joskus menee tärkeitäkin viestejä, ja sieltähän löytyi 5 päivää sitten lähetetty viesti että kamera oli jäänyt junaan ja on noudettavissa tai postitettavissa löytötavaratoimistosta. Tänään paketti tuli kotiin, ja mies sanoi heti että tästä lähtien pitää aarrettaan kuin kukkaa kämmenellä. Ja laittaa osoitetiedot kameralaukkuun myös :)

Illalla leivoimme vielä iltapalaleipää perjantain Maaseudun tulevaisuuden ohjeella. Kursiivissa muunnokset mitä teimme.

Kolmen viljan leipä (3kpl)

5 dl maitoa tai piimää (soijamaitoa)
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl tattarihiutaleita
3 dl ruisjauhoja
7 dl hiivaleipäjauhoja (noin, Pirpanan mitalla)
25 g voita (rypsiöljyä)

Hiiva ja suola sekoitetaan nestemäiseksi, lisätään kädenlämpöinen maito, siirappi, hiutaleet, jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Kohotetaan peitettynä kaksinkertaiseksi, leivotaan leiviksi ja kohotetaan vielä pellillä. Paistetaan 200oC 25 minuuttia.

Eka leipä meni parempiin suihin jo tänä iltana :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti