tiistai 29. heinäkuuta 2014

Satoa ja sato-odotuksia

Siskon kanssa kylvetty kasvimaa alkaa tuottaa satoa. Porkkanaa, salaattia, palsternakkaa, naurista, sipulia, pinaattia, mangoldia, en nyt muista mitä muuta. Kylmän alkukesän jälkeinen lämpöaalto on laittanut kasveihin vauhtia, ja uusia perunoita syödään nyt joka päivä.



Härkäpapu on kasvanut rinnankorkeudelle ja tuottanut palkoja. Tässä vaiheessa pikkuiset ovat nyt, vielä saavat kasvaa...


Muutamana päivänä olen ajellut kesantoa murskaksi. Pirpanasta on nyt tullut vähän äitin tyttö, ja yhtenä päivänä hän ei ollenkaan meinannut päästää minua menemään. Otin neidin sitten mukaan... Hän jaksoi istua traktorissa Peltorit päässä yllättävän kauan, yli puoli tuntia. Ensin oltiin kantoliinassa ja katseltiin tyytyväisenä murskaimen pyörimistä. Sitten tein "virheen" ja näytin tytölle mistä napista murskain nousee. Hän innostui niin paljon, että alkoi painelemaan kaikkia ympärillään olevia nappuloita, johon ylettyi. Muiden pohjaan painamiseen vuoden ikäisen voimat eivät riittäneet, mutta nostolaitteen hän sai nousemaan kevyestä rullasta pyörittämällä, ja sittenpä työ ei enää edistynytkään... Seuraavaksi otin tytön pois liinasta ja käänsin kasvot menosuuntaan, jolloin hän ylettyi rattiin. Se oli hauskaa siihen asti, kun hän halusi itse kääntää ajosuuntaa, ja kun en antanutkaan sitä tehdä, tuli huuto. Siinä vaiheessa katsoin parhaimmaksi luovuttaa tytön papalle rattaisiin, ja sieltä hän sitten katseli hetken aikaa. Heilutti kovasti aina kun ajoin kierroksella ohi. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti