tiistai 5. marraskuuta 2013

Normitiistai

3.30 Pirpana itkee. Mies nostaa tytön syliin rauhoittumaan ja vaihtaa vaipan. Itse menen sillä aikaa laittamaan vauvan 60 asteen pyykin koneeseen, vaippoja, pyyhkeitä ja vaatteita.

3.50 Pirpana nukahtaa sänkyynsä. Mies nukahtaa ja itsellä menee pyörimiseksi, nukun koiranunta seuraavan tunnin.

5.30 Miehen kello soi, Mies lätkäisee sen torkulle. Havahdun, mutta nukahdan heti.

5.45 Miehen kello soi uudestaan, tällä kertaa herätyssovelluksella, jolla pirinä ei lakkaa jos ei ota jääkaapista kuvaa. Mies menee alakertaan.

6.11 Pirpana herää ja vaatii maitoa. Olemme lopettelemassa yösyöttöjä, nyt taisi olla neljäs yö putkeen ilman maitoa, jee! Tämän lasken jo aamuksi ja syötän.

6.29 Pirpana näyttää virkeältä ja haluaisi ryömiä ja leikkiä, mutta laitan hänet silti pinnasänkyyn ja sanon että jatketaan vielä unia. Nousen itse ylös ja menen laittamaan pyykit kuivumaan, mies osallistuu myös ja kertaamme illan kuviot ja huomiset ylityöt samalla. Omat aamutoimet.

6.45 Mies lähtee töihin.

7.00 Keitän kahvit ja paahdan leipää, luen samalla paikallislehteä ja kuuntelen radiota. Laitan tulet hellaan.

7.25 Laitan kuoro-joululevyn soimaan, jotta jäisi melodioita muistiin lauluprojektia varten. Menen koneelle tekemään valmisteluja MLL:n perhekahvilaa varten, tarkistan sähköpostin ja facebookin.

8.15 Täytän tiskikoneen, siivoan keittiön.

8.45 Pirpana herää reilun tunnin myöhemmin kuin normaalisti. Eilen päiväunet jäivät vähiin, siinä todennäköinen syy poikkeuksellisen väsyneelle aamulle. Vaihdan vaipan, joka alkaa olla aika haasteellista kun tyttö pyrkii kääntymään mahalleen ja mönkimään siitä heti eteenpäin.

8.55 Neiti kakkaa. Vaihdan vaipan uudestaan ja pesen pyllyn.

9.05 Siskoni poikkeaa vapaapäivänään. Keitän aamupuuron, siskoni pukee ja syöttää Pirpanan ja leikkii hetken hänen kanssaan. Syön samalla puuron itsekin, sitten annan maitoa tytölle. Laitan lakanapyykin koneeseen.


9.45 Kuorin perunat ja porkkanat Pirpanan ruokapohjaa varten ja laitan ne kiehumaan. Viikkaan puhtaita vaatteita kaappiin, neiti mönkii lattialla, yrittää syödä hoitopöydän jalkoja, imurin letkua, ja niitä vaatteita.

10.45 Kakkavaipan vaihto, pesu, ulkovaatteet päälle.

11.00 Tyttö vaunuissa ulos nukkumaan. Tarkkailen hänen itkunsa sävyä (vaimenevaa uni-itkua, hyvä).

11.06 Lapsi nukahtaa, syön itse eilen tehdyn lounaan ja muusaan lapsen ruoan -> laitan osan siitä pakkaseen ja annoksiin jääkaappiin.

11.40 Soitan pari puhelua perhekahvila-asiaan liittyen, laitan lakanat kuivumaan.

12.15 Tyttö herää, vaihdan vaipan. Laitan hänelle ruoan, lisään peruspohjaan hirvenlihaa pakkasesta sekä öljyä. Ruokailun jälkeen annan puhtaan lusikan jolla leikkiä. Lusikka kelpaa vähän aikaa, sitten tavoitellaan nokkamukia, kohta molemmat tipahtavat lattialle. Nostan esineet muutaman kerran, kun "mulla ei oo mitään millä leikkiä!" - huuto yltyy. Pirpana kastelee paitansa vesimukista, vaatteiden vaihto.

13.00 Neiti vaeltelee ympäri asuntoa lusikka kädessä ja paukuttaa sillä milloin mitäkin. Seinää, tuolinjalkaa, lattiakaivoa (metallinen -> kiva ääni). Tarkkailen sivusilmällä, ettei suuhun mene mitään sinne kuulumatonta. No, menee kuitenkin ja sitten käydään taisteluja "Äiti yrittää ottaa roskan pois suusta, Pirpana vastustelee kaikin voimin". Välillä pää kolahtaa johonkin, otan tytön syliin.

13.50 Vaunuttelemme naapuriin kahville ja postilaatikolle. Pappa hyppyyttää tyttöä.

14.30 Pirpanan välipala, hedelmäsosepurkki ja maitoa päälle. Vaipanvaihto metodilla "kutita lasta vatsasta kolmen sekunnin välein -> hän saattaa pysyä selällään". Ulkovaatteet päälle -> vaunuihin nukkumaan.

15.10 Neiti nukahtaa, lähden kotiin pakkaamaan hoitolaukun ja ruokaa mukaan

15.50 Lähden kylälle neidin kanssa


16.00 Menen kaverin luo erään yhdistyksen pikkujoulupalaveriin. Lämmitän Pirpanalle ruokaa ja syön itse eväitä.

17.30 Äiti-lapsi jumppa Pirpanan kanssa


18.15 Jumppa päättyy, juttelen vielä muiden äitien kanssa. Kävelevät lapset leikkivät lätäköissä, Pirpanaa heilutan kopassa.

18.40 Kotona, neidille "hätämaitoa" huutonälkään, mies keittää jatkoksi iltapuuroa. Mies syöttää neidin, itse syön samalla miehen tekemää munakasta (sekä puuron, mitä neiti ei jaksa syödä). Kylläinen vaimo -> mukava vaimo ;)

19.00 Vien lainaamani auton naapuriin.

19.30 Pirpana hyppykiikkuun vartiksi, kunnes on liian väsynyt siihen. Loppuillan viihtyy vain sylissä.

20.15 Yövaippa ja pyjama päälle, iltamaito keinutuolissa. Katson Puoli yhdeksän uutiset ja sään.

20.45 Kun Urheiluruutu alkaa, Pirpana nukkuu (tämä ajoitus on 9kk koulutuksen tulos ;). Kannan hänet omaan sänkyyn.

20.50 Sauna

21.40 Nukkumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti