keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Aamusta iltaan

Tänään aloitin päivän traktorin hytissä seitsemältä. Äiti tuli hakemaan tytön hoitoon, ja itse suuntasin tuttavan luo hakemaan uutta piennarmurskainta. Hieno keli niin mikäs siinä ajellessa.


Yhdelle lohkolle tulee tällä kasvukaudella viherlannoitusnurmi johon konetta voi käyttää, ja samalla laitteella voi huristella tienvierten pusikoita matalaksi kesällä. Kuvia aparaatista tulee kun saadaan se käyttöön, äsken vasta purettiin paketista.

Iltapäivällä suuntasin Tampereelle kuuntelemaan luentoa Mela-turvasta, eläke- ja tapaturmavakuutuksista ja sairauspäivärahoista. Mielenkiintoista asiaa, ja itselle hyödyllistä kun sukupolvenvaihdosta tilalla ei ole vielä tehty. Kävimme läpi, milloin Myel-vakuutus (Maatalousyrittäjän eläkelain mukainen vakuutus) on pakollinen, milloin vapaaehtoinen ja miten sen maksu- ja korvaussummien määräytymiseen voi itse vaikuttaa. Maatalousyrittäjän tulee muiden yrittäjien tavoin itse huolehtia eläkemaksujen maksamisesta ja liittymisestä työterveyshuoltoon. Monella toki nykyisin saattaa työterveyshuolto olla myös toisen työpaikan puolesta, kuten itsellänikin.

Omassa tapauksessani Myel-vakuutus turvaa osaa eläkkeestäni. Kun maksan nyt eläkemaksuja kahteen paikkaan, tulen saamaan kahta, toisiaan täydentävää eläkettä tulevaisuudessa. Nykytilanteessa tosin tuntuu, ettei voi olla varma milloin ylipäätään pääsee eläkkeelle ja kuinka paljon elinaikakertoimet ovat siihen mennessä eläkkeitä leikanneet. Sen näkee sitten... muutaman kymmenen vuoden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti