torstai 10. lokakuuta 2013

Excel-päivä

Viikonloppuna kävin opiskelemassa excel-taulukkolaskentaohjelmaa yhden lauantaipäivän verran, ja huomasin sen tulevan todella tarpeeseen.

Käytän exceliä lähes joka päivä. Viimeiset pari vuotta olen budjetoinut omakotitaloprojektin kuluja, ja välillä tulee täytettyä myös kuukausibudjetteja tulo-meno-suhteen seuraamiseksi. Nyt huomasin, etten oikeasti osaakaan käyttää exceliä paljoa mitään. Jo ensimmäisen tunnin aikana tuli miljoona uutta asiaa, ja kun näitä mietti kokonaisen päivän, pää on nyt pyörällä. Opin laskemaan arvonlisäverot etuperin ja nurinperin, lukitsemaan soluja ja tekemään kaavioita.

Koulussa näitä on joskus opiskeltu, ja joitakin tapoja tehdä selkäytimestä tuntui tulevan kun päivä eteni. Taito kuitenkin ruostuu nopeasti käytön puutteessa, joten tämä päivä oli todella tarpeellinen. Parin viikon päästä olisi jatkokurssi, missä lasketaan esimerkiksi annuiteettejä ja puimurin katelaskelmia. Olen vaan silloin palkkatöissä, heh heh. Hiukka kyllä harmittaa tuo päällekäisyys, koska ohjelman pitäisi olla hallinnassa keväällä kun tehdään ammattitutkinnon laskentaosaa. No, kahdessa paikassa ei voi olla yhtä aikaa...

Viime viikolla kasvimaalta nostettiin loput juurekset. Lanttuja ja nauriita tuli ihan mukavasti, vaikka allekirjoittaneen vastuulla olleet nauriit pääsivät vähän pusikoitumaan rikkaruohojen kanssa loppukesää kohden.

Naapurissa kaalin sopimusviljelytilalla taas tuli ylimäärin kaalia, joten teimme vaihtokauppaa. Tiedossa leivinuunissa paistettua kaalilaatikkoa ja hunajahaudutettua naurista, nam...


Pirpanakin pääsi ekaa kertaa tutustumaan puimuriin puimurin syyshuollon yhteydessä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti