keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Veroilmoitus paketissa

3 päivää jäi vielä aikaakin deadlineen (helmikuun loppuun)! :) Eihän siinä mennytkään kun puoltoista kuukautta... vähän kerrallaan kun tekee. Miehellä on vielä toisen tilan veroilmoitus vaiheessa, mikä tarkoittanee että allekirjoittanut laittaa ruoat loppukuun ajan.

Ristiäiset juhlittiin viime lauantaina, tyttö sai nimen ja kummit. Itse tilaisuuden ajan neiti oli aika rentoreetta, vähän raotti silmiä välillä kun tuli vettä päälaelle, mutta muuten lähinnä nukkui. Pirpana sai kunniatehtävän kuivata pikkusiskon pää, mikä onnistuikin mallikkaasti ilman apua. Vieraille tarjottiin härkäpapukeittoa krutonkien kera, perunarieskaa, sekä kahvin kanssa savolaisia karjalanpiirakoita, porkkanakakkua, päärynäpiirakkaa, juustosarvia ja vaniljakeksejä.Uuteen vauvaan liittyen täytyy seuraavaksi tehdä joitakin paperihommia. Elämme avoliitossa, joten miehen pitää tunnustaa lapsen isyys erikseen. Tätä varten koko perheen täytyy tehdä käynti lastenvalvojan haastatteluun ja allekirjoittaa paperit. Lisäksi asiaan tuli vielä yksi vaihe lisää: kasteen jälkeisenä maanantaina pappi soitti, että lapsi on väliaikaisesti rekisteröity äidin nimellä. Etunimen anto tapahtui ikäänkuin liian aikaisin kun isyyttä ei oltu vielä tunnustettu, eikä tytöllä siis nyt virallisesti ole isää.

Tästä seuraa, että sen jälkeen kun isyys on tunnustettu, meidän täytyy muuttaa lapsen nimi. Tämä tapahtuu allekirjoittamalla maistraatin paperi, jossa sukunimi vaihdetaan miehen nimeksi, kuten Pirpanallakin.

[kannattaisko olla naimisissa...?]

Sunnuntaina oli suojakeli, ja kummit sekä mummo tekivät Pirpanalle lumiukon :) Tänään tyttö otti jälleen käyttöön lauseen "aila pimo tulee viikon päättä" ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti