tiistai 6. toukokuuta 2014

Murskaimen koekäyttö


Lupailin aiemmin kuvia piennarmurskaimesta, joten tässä olkaa hyvä: 


Koko kuva: etukuormaajan kauha toimii etupainona, varmuuden vuoksi sen takia kun 600 kg laite liikkuu laajasti myös sivulle. Murskaimessa tosin on rulla, jonka varaan se lasketaan työn ajaksi, joten yhdistelmä saattaa heiluttaa traktoria vain nostojen/siirtymisten aikana.



Laite kallistuu alaspäin 45 astetta, joten sillä pystyy kätevästi parturoimaan viettäviä ojanpieliä. Ohuet pajupuskat menevät hyvin, paksumpia pitää ajella 2-3 kertaa.



Ylöspäin kallistuskulma on 90 astetta, jolloin kuljettaminen käy paremmin. Lähikuvassa näkyvät vasaraterät, jotka pyörivät koneen ollessa käynnissä. Kiveen ei mielellään kannata ajella... Vaihtosarjakin noita tosin tuli koneen mukana kaiken varalta. Ostimme koneen Agrok Oy:n kautta.

Koneelle lie luvassa jonkin verran käyttöä. Meillä on 5-vuotinen sitoumus luonnon ja maiseman monimuotoisuuden edistämisestä pellonreunoilla, mikä edellyttää peltolohkojen reunojen pitämistä vapaana pusikoista. Pienimuotoista urakointiakin ajattelimme tällä harrastaa, yksi naapuri tilasi heti kättelyssä käynnin omalle pellolleen. =)


Aamulla murskaimen kanssa aloittaessa oli vielä sen verran kylmä, että mehiläiset pysyivät pesissään ja kantta uskalsi raottaa nähdäkseen pienet mönkijät. Siitepölynkeruukausi on jo aiemmin alkanut, lämpiminä päivinä mehiläisiä pörräsi pajuissa. Mehiläiset ovat meillä sijoituksessa Komppa-Seppälän hunajatilalta Korpilahdelta, ja sieltä käyvät myös tekemässä hoitotoimenpiteet.

Tänään Pirpana kiukutteli koko iltapäivän sen jälkeen, kun olin hakenut hänet hoidosta. Tilanteen rauhoittamiseksi pistin hänet 70-luvun kantorinkkaan, jonka löysin vuosi sitten joltakin kirpparilta, ja lähdin lenkille. Nyt tyttö alkaa olla menoon sopivan kokoinen, näkee rinkasta ulos ja kerran jopa nukahti siihen. Illalla mies meni sählyyn ja itse tulin naapuriin tytön kanssa. Ja taas ollaan niin aurinkoista, että. ;) Kiukuttelut säästetään sitten kotiin isälle ja äitille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti