sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivää!

Tänä aamuna sain kahvit sänkyyn kello 7 lättyjen kera. Mies <3. Sitten Pirpana söi puolet mun lätystä. Vuosi sitten samaan aikaan se ei syönyt kuin maitoa, hurjasti on kasvanut tuo meidän pieni... Muutoin viikonloppuun on kuulunut peltohommia, kyntöä, äestystä ja varhaisperunan istutusta. Härkäpapua en vielä päässyt laittamaan, liian märkä maa.


Västäräkit ja keltavästäräkit pyrähtivät heti paikalle tutkimaan käännettyä maata. Aikanaan erään naapurin kerrotaan pitäneen västäräkin ilmestymistä kyntöjäljelle niin tärkeänä, että ilman sitä ei voinut kylvää ollenkaan.


65 v-synttäreiden juhlintaa lohella ja parsalla. Tuota parsaa kiinnostaisi laittaa maahankin, siitä tosin ei saisi satoa vielä tänä vuonna.




Sain äitienpäivälahjaksi sekä paperiruusuja Pirpanalta että oikean ruukkuversion mieheltä, mutta paras lahja oli kuitenkin se, että Pirpana oppi istuttamaan perunaa! Laittoi perunan kerrallaan putkeen (okei, vähän epätahdissa) ja taputti itselleen päälle. =)



Tyhjensimme naapurin monen vuoden ajan palaneen kompostin pihapeltoon (kuvassa sitä näkyy äestämättömällä alueella). Kasvuvoimaa niille 16 lajille, jota on aikomus kasvimaalle kylvää. Nyt on ensimmäinen neljännes siemeniä maassa. Kunnianhimoa ei puutu ainakaan vielä tässä vaiheessa. ;)



Raparperi nousee omia aikojaan.


Vuoden, parin tauon jälkeen pihapuuhun on palannut pesimään viirupöllö. Se selvästi hautoo jo poikasia, istua tököttää paikallaan kuin tatti ja välillä nukkuu. Tosin eilen pelästyi viereen peruuttavaa traktoria niin, että lennähti pakoon. Vaikuttavan kokoinen otus, vaikka tuosta sitä ei niin käsitäkään. Kasvimaata laittaessa sen puoliso huhuili toiselta puolen pihaa, mutta tämä emo ei uskaltanut vastata ollenkaan jotta emme huomaisi sitä.

Ylemmän kuvan siipi koholla-asennossa se viihtyi monta tuntia iltapäivästä, ajattelin että se nukahti. Illansuussa taas käänsi päätään kameraan päin. Kohtuullisen vaikea sitä on suojavärityksestä erottaa, mutta kyllä se siellä keskellä kuvaa on. Iski mulle silmääkin kun kattelin kameran linssin läpi...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti