torstai 6. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen hoitopäivä takana

Eilen Pirpana oli ensimmäisen päivän yksin hoitopaikassa. Reissuvihkossa lukee "reipas, iloinen, ei kaivannut". Tyttö ei ollut itkenyt koko päivänä, aamullakin keskittyi lähinnä puuron syömiseen kun äiti yritti heiluttaa ovelta. Päivää helpotti, että suurin osa lapsista ja hoitajista oli entuudestaan tuttuja.

Eilen töissä iltapäivällä itselle alkoi tulla ikävä ja sitä melkein laski tunteja, milloin näkee lapsen taas. Se eroitku tuli sitten vasta illalla kun nähtiin uudestaan, ja tyttöä piti jonkin aikaa kannella liinassa että hän rauhoittui. Iso muutos tämä on sekä tytölle että itselle. Viime viikolla mummo ja ukki hoitivat lasta koko viikon kotona, joten "hoidossa oleminen" alkoi pehmeällä laskulla.

Tänään rauhoitutaan ja ollaan vaan kotona. Nyt tyttö nukkuu, todennäköisesti tunnin verran tässä vaiheessa ja toisen tunnin myöhemmin iltapäivällä. Olemme myöhästyttäneet rytmiä sen verran, että päiväunet alkavat vasta lounaan jälkeen, mutta yksiä päiväunia tyttö ei osaa vielä nukkua. Myöhemmin sitten kun hän on siihen valmis.

Hoidosta tuli myös viestiä, että kurahousut voisi pakata mukaan. Pirpana oli laskenut liukumäkeä muiden lasten kanssa ulkoilun aikana ;) Hän ei osaa vielä kävellä, ja sillä varjolla en ole itse vielä lisännyt säännöllistä ulkoilua päivärytmiin. Lukuunottamatta siis päiväunia, jotka hoidossakin nyt nukutaan ulkona. Huomisen kassiin siis kurahousut!

Kuva on tiistailta, jolloin kyseinen ryhmäperhepäiväkoti aloitti toimintansa ja olin myös itse koko päivän mukana. Tyttö sai näin tutustua hoitorytmiin päivän ajan äidin kanssa. Päivä oli laskiaistiistai ja näin ollen Pirpana sai välipalalla laskiaispullan (pulla tosin jäi äitille, kun tyttö veteli vain kermat päältä...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti