sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Vapaa viikonloppu

Tänä viikonloppuna olen ollut poikkeuksellisesti vapaalla sekä töistä että luennoista. On ollut virkistävää olla kotona, herätä yhdessä muun perheen kanssa ja tehdä normaaleja juttuja, siivota ja leipoa, sekä vastaanottaa vieraita. Pienimmäisen kanssa on kiivetty rappuja ylös kovaa kyytiä, ja huristeltu leikkikärryn kyydissä ympäri taloa.
Leipomukset teeman mukaan!

Päivät ovat mieluusti saaneetkin olla kotoilupäiviä, kun viikonlopun yöt lapsen kanssa ovat ollet mitä ovat. Pirpanan täytettyä vuoden olemme alkaneet tarjota hänelle "tavallista" ruokaa. Perjantaina tyttö kieltäytyi makaronilaatikkonsa syömisestä ja suostui pelkästään heittelemään sitä lattialle. Sitävastoin viereisellä lautasella oleva lanttulaatikko kiinnosti niin paljon, että sitä piti saada maistaa. Lanttuahan hänelle piti sitten antaa, ja sitä kului mukavasti lähes lautasellinen. 

Seuraavana yönä herättiin pari kertaa mahakipuihin, ja tyttö on nyt haissut kivasti pulautukselta... No, näitä ei tiedä ennenkö kokeilee ja seuraavalla kertaa maha on jo taas paremmin tottunut :) Tänään on kokeiltu myös kaalilaatikkoa, se menee mukavasti perunamuusin seassa. Ja raejuustoa kun lykkää mukaan niin menee mikä vaan. Paitsi se makaronilaatikko. ;)

Sunnuntailätyt
Tytöllä on alkanut ilmetä vahvaa ruokapöytätahtoa. Jos neiti huomaa, että kaikki muut syövät pullaa ja hän syö ruisleipää ilman päällysteitä, alkaa huutoitku joka loppuu kun tytölle lykkää käteen sitä mitä hän kulloinkin haluaa. Viikonlopun aikana hän on huutamalla saanut maistaa kääretorttua, kermavaahtoa ja lättyjä. Mihinkä tässä vielä joudutaan...! ;)


Leluhoukuttimia
Eilen illalla tytölle nousi kuume, ja yöllä heräsimme useamman kerran rauhoittelemaan, juottamaan ja antamaan lääkettä. (Mies heräsi kerran, minä viisi ja yövieras ei yhtään). Parasetamoli laski kuumeen aamuksi, ja tämä päivä on ollut toipilasvaihetta. Katellaan, mikä olo on huomenna. Epäilemme syyksi viruksen aiheuttamaa vauvarokkoa, koska oireina ei ole ollut muuta kuin pelkkää kuumetta ja tuskaista oloa. Mikäli rokkopaukamia ilmenee lähipäivinä, voimme todeta pikadiagnoosin oikeaksi. Pilkkuja odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti