sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Viikonlopun hommia

Muutamana päivänä työn alla on ollut vuokralohkon kunnostaminen. Kyntäessä pellon reunoille tulee ajan myötä penkereitä, kun auralla ei saa käännettyä maata takaisin "peltoon päin". Tämän pellon pinta on alareunastaan niin lähellä kalliota, että märkyys on väistämättä ongelma. Vuorotellen isän kanssa olemme avanneet pellon reunan ojaa, tasanneet penkkoja levyllä ja muotoilleet peltoa enemmän ojaan päin viettäväksi. Kuvassa työn alla oleva lohko. Perjantaina kerkisin äestämään tuon lohkon pariin kertaan, kun tuli sadekuuro ja sen takia kylvöt (viherlannoitusnurmi) jäivät siltä päivältä. Poutakelejä odotellessa... Kylvö pitää tehdä viimeistään 30.6.


Eilisten Ahlmanin kurssin päättäjäisten jälkeen on vähän univelkaa, mutta kävin kuitenkin kitkemässä saunakukkia kuminapellosta. Ongelma tämän kasvin kanssa on omilla lohkoilla kohtuullisen pieni, vain yksittäisiä yksilöitä on ja ne saa juurineen pois. Kasvinsuojeluaineiden teho saunakukkaan (peltosaunioon) heikkenee nopeasti kun nuori taimi kasvaa isommaksi, joten tässä tilanteessa kitkeminen on hyvä vaihtoehto. Nuo erottuvat kuminan seasta vaaleampina hyvin. Toinen hyvä kitkemisajankohta on kukinnan aikaan, kun päivänkakkaraa muistuttavat kukat loistavat pellossa. Pääasia, että ehtii ennen siementen muodostumista.


Tulin äsken lauluharjoituksista ja soittelin Savoon, jossa mies ja Pirpana olivat lähdössä kotimatkalle mummolareissulta. Tyttö on kätevä nukuttaa yöunille autoon, niin pääsee ajamaan koko matkan keskeytyksettä. Kenties puolenyön aikaan nuo saapuvat, mutta silloin allekirjoittanut on jo vedellyt sikeitä hetken aikaa. Huomenna taas tilan ulkopuolisiin töihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti